Σελίδες

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Buggati Veyron Super Sport. Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου!

Η Bugatti ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι η έκδοση Super Sport της Veyron με τους 1.200 ίππους και τα 1.500 Nm ροπής, είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, πάντα στον τομέα της τελικής ταχύτητας. Η δοκιμή έγινε με την παρουσία του TUV και του Guiness Book Of Records!






Η δοκιμή της τελικής ταχύτητας έγινε στην πίστα της VW στο Ehra-Lessien, κοντά στα κεντρικά της φίρμας στο Wolfsburg, ενώ η μέτρηση έγινε με την παρουσία του γερμανικού ΚΤΕΟ (TUV), καθώς και αντιπροσώπων του Guinness Book of Records, ώστε αυτή να καταγραφεί με τον πιο επίσημο τρόπο. Ο μέσος όρος της τελικής ταχύτητας που σημείωσε η Bugatti Veyron Super Sport ήταν τα 431 χ.α.ω.! Στο τιμόνι βρισκόταν o επίσημος δοκιμαστής της εταιρείας Pierre Henri Raphanel, ενώ η διαδικασία περιλάμβανε δύο περάσματα στη μεγάλη ευθεία της πίστας. Στο πρώτο, τα μηχανήματα GPS κατέγραψαν την τελική ταχύτητα των 427.933 χ.α.ω. και στο δεύτερο η ταχύτητα άγγιξε τα 434.211 χ.α.ω. Ο μέσος όρος στον οποίο κατέληξαν οι τεχνικοί του TUV και του Guinness Book Of Records ήταν αυτή των 431.072 (ή 268 μίλια αν προτιμάτε).

Σε σχετική του δήλωση μάλιστα, ο αρχιμηχανικός της Bugatti, Dr. Wolfgang Schreiber εξέπληξε λέγοντας ότι: «Υπολογίζαμε πως το αυτοκίνητο θα έφτανε στα 425 χ.α.ω., όμως οι συνθήκες ήταν ιδανικές, κι’ έτσι καταφέραμε ανώτερη τελική ταχύτητα…». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση Super Sport αποδίδει 1.200 ίππους και 1.500 Nm ροπής, ενώ η μέγιστη ταχύτητα των μοντέλων παραγωγής θα περιορίζεται στα 415 χ.α.ω. για προστασία των ελαστικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου